fredag den 21. november 2008

Unuanceret artikel om rydningen af Gaderummet

Politi rydder værested

Værestedet Gaderummet er blevet ryddet efter beboere har holdt det besat i to år. Politiet fandt 21 afrikanere i baglokale.

Det tidligere værested Gaderummet i København blev i dag ryddet, men politi og fogeden fik sig også en overraskelse, da de trængte ind i de kommunale lokaler. Da Københavns Politi i dag hjalp med at rydde det tidligere værested Gaderummet, fik de noget mere arbejde med hjem, end de havde regnet med, skriver jp.dk...
Gaderummet er et tidligere værested, der havde til huse i kommunale lokaler. Aftalen med kommunen blev dog opsagt, da Gaderummet ikke levede op til de krav, der blev stillet i en tilsynsrapport i efteråret 2006, men tidligere medarbejdere og brugerne har siden holdt stedet besat.
politiken


Det ville klæde Politiken (og JP) at beskrive situationen omkring Gaderummet lidt mere nuanceret. Fakta er at ca. 30 unge beboere og 200 brugere er blevet hjemløse. Hele sagen kan heller ikke koges ned til en tilsynsrapport. Måske kunne man lade Preben Brandt fra Rådet for Socialt Udsatte komme til orde:
Det er uforståeligt, for tilsynsrapporten indeholdt også helt andre oplysninger end kritikpunkterne. De har aldrig rigtig været nævnt offentligt - Påfaldende er det, at al offentlig omtale af tilsynsrapporten har drejet sig om seks forhold, som kommunen fandt kritisable.
Nogle af disse punkter har ikke været urimelige, men enkelte har været helt og aldeles i modstrid med den idé, Gaderummet havde fået midler fra Socialministeriet på, eller i modstrid med lovgivningen.
(dagbladet Arbejderen)

Mere om Gaderummet


Ingen kommentarer: