torsdag den 28. august 2008

Måske har de bare kikket hos sidemanden

Danske soldater har overværet, at afghanske soldater har henrettet en afghansk fange:
» Ifølge Berlingske.dks oplysninger var fangen i hænderne på et britisk træningshold - et såkaldt Operational Mentoring and Liason Team, OMLT - da afghanske soldater pludselig vendte våbnene mod briterne og fangen.
Briterne skal være blevet truet væk, hvorpå fangen blev skudt.
Den (t) understreger behovet for en forstærket indsats i vores uddannelse af de afghanske soldater. De skal lære at forstå internationale regler og love for krigsførelse, og vi må indrømme, at der er tale om en anden kultur«, siger oberstløjtnant Lennie Fredskov Hansen til politiken.dk (28. aug.)

Tja, hvis de direkte har truet de britiske soldater for at kunne skyde fangen, så er det nok ikke uvidenhed alene, der er problemet. Måske har de afghanske soldater bare kikket efter, hvordan amerikanerne har ført og fører krig!? Eksemplerne fra Vietnamkrigen kender vi alle - men massakrer på civile er ikke noget fra en fjern fortid - ej heller tortur (Interview med Hak Ali - kendt som hættemanden fra Abu Ghraib).
USA har ikke vist nogen respekt for international lovgivning - hverken når krige skal startes eller mens de føres - så hvordan forklarer man de gode afghanere at de skal gøre det...

Ingen kommentarer: