tirsdag den 2. september 2008

Birthe Rønn Hornbechs fortielser

Der er vist ingen tvivl om at Birthe Rønn Hornbechs integritet var en hel del større, inden hun fik fedtet sig ind i Foghs regering.

Da hun den 16. maj blev spurgt i Folketinget om konkrete oplysninger for, hvilke tidsfrister Udlændingeservice bruger i sager om familiesammenføring, fortalte hun ikke at Udlændingeservice dagen før havde oplyst hende, at beskæftigelse af mindst to ugers varighed og 10-12 timers ugentligt arbejde er en normal betingelse for, at EU-retten kan bruges til familiesammenføring.
Efterfølgende har hun erklæret, at det var, fordi hun var uenig i styrelsens oplysninger.

Men statsminister Anders Fogh har "fuld tillid til, at Birthe Rønn har givet korrekte og fyldestgørende svar til Folketinget.".
Jeg har personligt ikke helt den samme tillid til hende og efter at have læst uddrag af folketingsdebatten, så er mit bud at Fogh måske er lidt naiv... eller ;)
I hvertfald har han et problem - det mener Oluf Jørgensen, cand. jur., ekspert i forvaltningsret og afdelingsforstander på Danmarks Journalisthøjskole også:
»Det er meget uheldigt, hvis vi i Danmark er havnet i en situation, hvor en minister kan se let på ministeransvarlighedsloven og fortie oplysninger, som har væsentlig betydning, fordi der er opbakning fra regeringschefen og et flertal i Folketinget. Så er vi havnet i en trist parlamentarisk tilstand. Statsministeren bør selvfølgelig tage alvorligt, at hans ministre skal overholde ministeransvarlighedsloven«
- Berlingske.


Læs mere på berlingske temaet "Rod i udlændingeservice"

Ingen kommentarer: