mandag den 1. september 2008

FIFA`s hemmelige verden

Forsker: Aftalt spil ved VM i fodbold
Ottendedelsfinalen med VM for to år siden var ramt af aftalt spil, konkluderer forsker og journalist i bog om aftalt spil, som breder sig.

Sådan lyder anklagerne fra Declan Hill, en canadisk journalist og forsker, som har brugt de seneste fire år på at afdække aftalt spil – også kaldet match fixing – i international fodbold. Han udgiver mandag bogen ’The Fix’, og konklusionen i bogen er nedslående for fodboldfans verden over.
»Over de seneste 18 år har der været konstante, vedholdende og kroniske trusler mod fodbolden. Truslen er, at selv kampe på højeste niveau er ramt af aftalt spil. Match fixing finder sted under OL og VM. Og hvis de kan fixe kampe der, kan de gøre det overalt«, siger Declan Hill.
Bogen bygger på en ph.d.-afhandling, som forskeren netop har fået godkendt ved Oxford University.
Politiken.dk


Tja det var vist en slet skjult hemmelighed - som også har været beskrevet ret udførligt i bogen "Straffe! FIFA`s hemmelige verden: Bestikkelse, valgsvindel og sorte billetter." af Andrew Jennings (Forlaget Ajour. 2006).
Læs evt. også artiklen "Da Blatter tog magten"
Sport... det er da noget med penge... ikke;)

2 kommentarer:

Anonym sagde ...

Bogen udkommer på dansk i slutningen af september med titlen "Det aftalte spil - fodbold og forbrydelse" på Forlaget Bagland. Den er et banebrydende stykke journalistisk arbejde og spændende som nogen krimi.

Anonym sagde ...

http://politiken.dk/sport/fodbold/ECE1343619/fifa-mand-havde-kuffert-med-26-pengekonvolutter/