mandag den 1. september 2008

War Inc.

Modeimperium leverede uniformer til SS
I dag vises tøj fra Boss på internationale catwalks. Under krigen syede modeimperiet uniformer til Hitlers værste håndlangere.
...når man køber et dyrt, sort Hugo Boss-jakkesæt, vil man formentlig helst ikke vide, at Hugo Boss, firmaets grundlægger, tjente sine penge på at sy de berømte og berygtede sorte uniformer forsynet med dødningehoveder, som Hitlers værste håndlangere og mordere, SS’erne, bar.
Politiken.dk

Meget oplysende artikel fra Peter Wivel i Berlin. I Tyskland, Skandinavien ("Jeg betalte Hitler") og USA, hvor selveste bedstefar Prescott Bush var en af de mange, der tjente penge på - og støttede - nazisterne.
Og i dag - ja dér er profitten bare desto større...
Jeg har lige set "War Inc." med John Cusack. Den sætter forholdet mellem de multinationale og krig på spidsen.
Det "Borat"-lignende Turaqistan er besat af USA og mere præcist af "Tamerlane", hvis logo og forretningsforhold mere end henleder til Halliburton.
Det befriede land vil imidlertid selv bygge en olierørledning - og det var ikke meningen med "befrielsen";) Så Brand Hauser (John Cusack) sendes did for myrde Turaqistans olieminister...
War Inc. er et frydefuldt væld af sjove og absurde situationer - det er ret morsomt at se, hvordan "implanted" journalister bliver chipmærket og oplever kampvognsslag i Virtual Reality - og hvor gennemført privatiseringen af krigen og "befrielsen" er.
Men filmens alvorlige budskab om USA's krig mod terror, Irak og Afghanistan trænger klart og tydeliget igennem den kulsorte satire.
Værd at se når den når Danmark... og hvis du ikke kan vente...

Ingen kommentarer: