torsdag den 4. september 2008

European Round Table fik deres vilje til sidst

S vil udbygge Femern-jernbane hurtigt
Socialdemokraterne opfordrer til, at der allerede til næste år tages hul på jernbanearbejdet i forbindelse med Femern-broen. / Politiken


Så fik Industrialist-lobbyen European Round Table endelig deres vilje - deres rapport fra 1984, The missing link, er med en enkelt omvej (Storebæltsforbindelsen) blevet til virkelighed. Broer og motorveje har fulgt linierne i deres store plan for den europæriske infrastruktur og "just in time" princippet.
Og alle jubler... eller hvad...

(pdf) 1984 rapporten: European Round Table: The missing link (7,5 mb)

wiki: European Round Table of Industrialists

1 kommentar:

Anonym sagde ...

Ja, det begyndte med Volvo og Gyllenhammargruppen i 80-erne og der blev lobbyet på Nordisk såvel som på EU-plan i årevis. I begyndelsen med modstand fra en vågen miljøbevægelse og befolkning. Venstrefløjen og Det Radikale Venstre havde en grøn profil og gik imod at lande og landsdele skulle forbindes med motorveje over sund og bælt.

I dag er det småt med modstanden såvel som med debatten. Måske fordi man har erkendt, at industrilobbyen vinder alligevel - uanset hvad befolkningen måtte mene.

Mon jyder og fynboere ville stemme for en bro, de ikke selv kommer til at bruge og som sker på bekostning af dem selv? Næppe. Hvis demokratiet fungerede i Danmark, var denne bro ikke blevet vedtaget.

http://nanna.urbanblog.dk

http://avisen.dk/blogs/Nanna/default.aspx

http://blog.tv2.dk/nannagersov