onsdag den 3. september 2008

Ja til piratfilm

Tv-stationer 'bør opgive kampen' mod net-pirater
Lav egne tv-løsninger, der er enkle og gratis for brugerne, lyder opfordringen fra Microsoft-portalchef.
Piraterne har længe haft kronede dage på nettet, hvor de uden blusel deler ulovlige filer med hinanden. Og nu skal tv-stationerne opgive kampen, mener portalchef hos Microsoft for MSN Danmark, Kasper Tøstesen. Kilde: Politiken


Det er da nye (og fornuftige) toner fra Microsoft - heldigvis er flere af de store TV-stationer begyndt at indse dette og køre gratis onlinevisning af deres shows og programmer (så mangler vi bare pladeindustrien). Desværre er det ofte sådan, at man kun kan se onlineshows på TV-stationernes hjemmesider, hvis man har en IP-adresse, der hører hjemme i sendeområdet. Man kan selvsagt lave krumspring med sin computer og få den til at se ud som om den kommer fra et andet land, men det er nemmere at hente det ned via fildeling:)

Hvis man er til piratsoftware og piratfilm, så er der 3 adresser man bør kende:
www.piratgruppen.org - oplysning, guides mv. om fildeling/ bittorrents - hvilke programmer man bør bruge, hvad man skal passe på og hvad man gør, hvis uheldet og selvtægtsmændene fra Antipiratgruppen er ude og meget meget mere...
www.thepiratbay.org - bittorrent-tracker (det er her du finder de små torrent-filer, som du skal bruge for at kunne downloade de enkelte film og programmer)
www.mininova.org - bittorrent-tracker

Vil man gerne vide mere omkring problemerne med forældede rettighedsbegreber (immaterielle som f.eks. ophavsret og patenter), så er Rettighedsportalen et interessant sted at besøge.

Ingen kommentarer: