tirsdag den 2. september 2008

Crack the CIA

Oscarvinderen Helen Mirren sniffede coke til festerne i firserne. Indtil det gik op for hende, at narkoen kom fra nazimiljø...
Helen Mirren, der sidste år modtog en oscar for sin rolle som dronning Elizabeth II i filmen 'The Queen', siger, at hun droppede festkokainen, da hun læste en artikel, der beskrev, hvordan nazikrigsforbryderen Klaus 'Slagteren fra Lyon' Barbie tjente kassen på handel med kokain fra sit eksil i Sydamerika. Politiken.dk


Tja, når euforiserende stoffer er ulovlige - og der er et misbrugsmarked at mætte (eller et der kan skabes), så vil samfundets bærme udnytte det skåndselsløst.
Jeg er i gang med en bog af en tidl. LAPD-betjent, Michael Ruppert, "Crossing the Rubicon". Det er ret interessant.. og tung læsning... og handler mest om olie og 911 - men måden hvorpå Michael Ruppert blev kritisk overfor "systemet" er også en historie i sig. Han opdagede, hvordan CIA var med til at smugle kokain ind i USA i store mængder - og selvom han havde beviser på det var ingen interesserede i at tage sagen op.
Jeg blev opmærksom på ham efter at have set en genial video "Crack the CIA" på Youtube - den fik The Sundance Online Film Festival Viewers Awards i 2002 og er lavet af Guerrilla News Network (også værd at kikke forbi!).

Men hvad enten coke'en kommer fra nazisterne eller CIA og deres allieredes marker, så gør hun nok klogt i at holde sig fra det... under alle omstændigheder "thumbs up" for Helen Mirrens bevæggrunde.


Ingen kommentarer: