lørdag den 6. september 2008

Rage Against the Machine og demokratiet

Rage Against the Machine skaber valgoptøjer
De sidste to uger har bandet, der blev dannet i 1991, afholdt improviserede 'modkonventer' i protest mod de to dominerende partiers årsmøder.
Både til de demokratiske og republikanske konventer i år har Rage Against the Machine ført an i protestmarcher mod partiernes politik og mod konventerne selv. Og da de i tirsdags blev nægtet at gå på scenen, fremførte de koncerten igennem en megafon.
Inden bandet skulle på scenen foran parlamentbygningen i Minneapolis, Minnesota forbød politiet det oprørske band at gå op på scenen.
Istedet gik de fire bandmedlemmer ned blandt publikum, der messsede »Lad dem spille«. Her fik de en megafon. Og sammen med guitaristen Tom Morello, der 'sang' de instrumentale mellemspil, fremførte forsangeren, Zack de la Rocha, to numre.
Kilde: Politiken


Mere på Youtube

Hatten af for Rage Against the Machines revival - på scenen såvel som på den politiske arena - og for deres aktive fans:)

Politken fortsætter let postulerende: "Men Rage Against the Mashine holder ikke med nogen. De er mest imod. Imod USAs invation af Irak for eksempel. "
Man kunne også sige at Rage Against the Mashine holdt med den amerikanske befolkning og derfor var imod både republikanere og demokrater... at de var for fred, fordi de er modstandere af USA's krige... Man kunne sige de var for demokrati - eftersom det ikke er det der præger valg i USA:



Se også dokumentarfilmen Hacking Democracy (google video)

Ingen kommentarer: